Dumnezeu pentru o zi pentru Rares!

Cand scriu despre astfel de cazuri niciodata n-am avut cuvintele la mine. Incep, sterg, iar scriu, iar sterg. Inainte saream pe site si dadeam copy paste. Era simplu pentru mine pentru ca prea multe nu mai ai ce sa spui cand au zis altii mai devreme. Ce-ti mai ramane sa adaugi decat ca, in calitate de mama, sper ca rugile mamei lui Rares sa fie ascultate. Hai sa ne rugam cu ea, langa ea, pentru Rares!

Insa, intreb: oare rugile astea sunt indreptate catre cer sau catre noi, cei multi, care ascultam, vedem si tresarim, vibrand intens la suferinta celuilalt aproape?

In biblie citeam, cand eram mai mica, cum ca Dumnezeu este in noi si-n toate. Azi am realizat ca nu trebuie sa asteptam un miracol sa se intample pentru Rares, vreun fenomen metafizic sa-si faca aparitia, este deajuns sa fim noi, ceilalti, Dumnezeu pentru Rares. Si avem toata puterea sa facem ca acest miracol sa se implineasca.
Rares are 4 ani. La 4 ani si 7 luni, anul acesta, in februarie, a fost diagnosticat cu o forma rara de tumoare abdominala, limfom malign nonHodgkinian difuz cu celula medie B de tip limfom Burkitt. Pe 7 martie Clinica Gustave Roussy si-a dat acordul pentru efectuarea tratamentului lui Rares, superpiciul, care a uimit o lume intreaga cu tot curajul de care a dat dovada in acest timp dupa doua operatii efectuate.

728_90_leu

Tratamentul in Franta costa 280.000 euro. Pana acum s-au strans 21.041.euro.

Daca doriti sa vedeti documentatia medicala o gasiti aici. Mai jos am pus un text cu explicatiile despre boala de care sufera Rares pe care le gasiti tot la documentatia medicala. Acordul dat de clinica din Franta aici. Pentru toate informatiile despre evolutia lui Rares si oamenii care il sprijina gasiti pe pagina de FB. Fiecare pagina pe facebook distribuita inseamna 1 leu pentru Rares. Pentru mai mult aveti mai jos conturile pentru donatii.

Ce inseamna diagnosticul lui Rares?

Limfoamele sunt cancere hematologice ale sistemului limfatic. In prezent, specialistii au grupat aceasta mare categorie de afectiuni maligne in doua clase, anume: limfoame Hodgkin si limfoame non Hodgkin, intre care exista anumite diferente. Totusi, limfoamele sunt entitati clinice biologice si patologice foarte distincte una de alta, chiar si in cadrul aceleiasi clase. De aceea, au fost descrise si foarte multe tipuri de limfoame non – Hodgkin.

Limfoamele afecteaza sistemul imun, caracterizandu-se printr-o proliferare anarhica a celulelor apartinand acestuia. Sistemul limfatic este alcatuit dintr-o retea complexa de vase, ganglioni si organe ce contin tesut limfatic, al carui rol este de a participa la raspunsul imun al organismului, vehiculand celule care pot recunoaste, ataca si distruge microorganismele patogene. Exista mai multe tipuri de limfoame non-Hodgkin, toate derivate din limfocite, celule care apartin grupului leucocitelor (celulelor albe ale sangelui).

Limfomul non-Hodgkin poate debuta oriunde in organism, neexistand un organ predilect. Poate avea debut uninodular (dintr-un singur nodul limfatic), sau plurinodular (din mai multi noduli), sau poate sa debuteze chiar si in splina. Extensia limfomului non-Hodgkin poate sa se faca in intregul organism, fara predilectie fata de un anumit organ, putand fi afectate inclusiv ficatul si splina.

Tratamentul limfoamelor non-Hodgkin este foarte complex si include radioterapie, chimioterapie, imunoterapie, administrarea de anticorpi monoclonali si chiar transplantul celulelor stem hematopoietice. In ciuda multiplelor optiuni terapeutice, limfomul non-Hodgkin nu are o rata a curabilitatii atat de mare ca limfomul Hodgkin. Diagnosticat in stadiul I, limfomul Hodgkin era vindecabil in 90% din cazuri. In cazul limfomului non-Hodgkin, pacientii pot trai insa timp indelungat daca urmeaza corect tratamentul, insa sansele de supravietuire sunt mai mici.

Cat costa tratamentul lui Rares?

Din motive ce tin in primul rand de tehnica medicala si nu de calitatea medicilor, tratamentul corect pentru Rares poate fi facut numai in strainatate, fiindu-ne puternic recomandat spitalul de oncologie Gustave Roussy Cancer Campus din Paris, Franta.

Fara sa includa cheltuieli de intretinere si alte investigatii suplimentare, numai costul spitalizarii si al tratamentului pentru o perioada recomandata de tratament de 100 de zile ajunge la 280.000 Euro.

Insa cel mai important lucru, asa cum va scriam mai sus, este sa fim Dumnezeu macar pentru o zi pentru Rares!!!

Conturi pentru donatii

Contul de paypal: http://pentru-rares.ro/

IBAN: RO54INGB0000999900856546 LEI

SWIFT INGBROBU

Titular de cont: RAZVAN DUMITRASCU
IBAN: RO30RZBR0000060016531563 EURO

IBAN: RO40RZBR0000060010077779 LEI

SWIFT RZBRROBU

Titular de cont: ELENA DUMITRASCU
Adresa titular de cont: Bucuresti, Sector 3, Str. Ramnicu Sarat nr. 15
Telefon: 0740.018.731; 0745.086.138

E-mail: rtdumitrascu@gmail.com

 

Like Be the first one who likes this post!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *